Ildikó és Róbert | Esküvői szertartás a szatmárnémeti Székesegyházban

Kreatív köszönőajándék a vendégek számára

Ildikó és Róbert álma az volt, hogy esküvőjük minél hagyományosabb és egyszerűbb legyen, így mellőztek mindenféle “komplikációt”. Egyetemi tanulmányaik befejezése után mindketten orvosként helyezkedtek el Németországban, ahol jelenleg is élnek. Hivatásuk humoros formában visszaköszönt az esküvői köszönőajándékoknál is, hiszen a vendégek jelképes gyógyszercsomagokat kaptak távozásnál, amibe vitaminok, illetve fej- és gyomorfájásra hatásos gyógyszerek voltak. A násznépből sokat szoktak panaszkodni egy-egy jó hangulatú esküvő után egy kis macskajajra, így lehet, hogy páran még jó hasznát is vették másnap reggel ennek a kreatív ajándéknak… 🙂

A pár a boldogító igent Szatmárnémeti emblematikus templomában, a Székesegyházban mondta ki római katolikus hagyományok szerint. Az újklasszicista homlokzatú Székesegyház, amelyet a XVIII. század végén épült plébániatemplomból fokozatosan alakítottak ki, mai arculatát Hild József tervei alapján 1838-ban nyerte el. A templom belső terében a barokk stílus van túlsúlyban, de felfedezhetünk benne klasszicista vonásokat és egyéb stílusjegyeket is. Érdekességképp megemlítendő, hogy a főoltár képét (Krisztus mennybemenetele) Pesky József, a kupolafestményt (A 12 éves Jézus a templomban) pedig Reidler János készítette a XIX. század harmincas éveiben.

Di Vino koktélok és fotósarok a Majestic étteremben

A fiatalok szertartás kezdetével pillantották meg először egymást, hiszen mindketten külön-külön készülődtek barátaik körében: Róbert otthonából, míg Ildikó (mivel ő nem szatmári) a Majestic étterem egyik szobájából indult útnak azon a szombaton, amikor is a templomi szertartást és az azt követő ünnepséget tartották.

Az esküvői dekorációkért a Party Service felelt, míg a Di Vino Cocktail Bar profi mixerei ízletes és egyben szemet gyönyörködtető koktélokat kevertek a vendégseregnek. A nyitótánc után egy marosvásárhelyi együttes szórakoztatta a násznépet, akik sokat táncoltak, pihenésképp pedig a recepciónál felállított fotósaroknál készítettek magukról vagy szeretteikről néhány képet. Már nálunk is egyre nagyobb divat a photo booth, vagyis egy fotósarok kialakítása az esküvőn mindenféle vicces kiegészítőkkel, ahol sokszor a buli legjobb, vagy legviccesebb képei készülhetnek. Ez itt sem volt másképp, ezért mi is kipróbáltuk, mert jó mókának tűnt. A teljes eseményt viszont Virág Botond fotóskollégánk örökítette meg.