Esküvő a Szatmárnémeti szekesegyházban

Esküvő modern stílusban | Ildikó és Róbert

Kreatív köszönőajándék a modern esküvő részeként

Ildikó és Róbert álma egy modern esküvő volt, minél letisztultabb és egyszerűbb formában, így mellőztek mindenféle “komplikációt”. Egyetemi tanulmányaik befejezése után mindketten orvosként helyezkedtek el Németországban, ahol jelenleg is élnek. Hivatásuk humoros formában visszaköszönt a modern esküvő köszönőajándékainál is, hiszen a vendégek jelképes gyógyszercsomagokat kaptak távozásnál, amibe vitaminok, illetve fej- és gyomorfájásra hatásos gyógyszerek voltak. A násznépből sokat szoktak panaszkodni egy-egy jó hangulatú esküvő után egy kis macskajajra, így lehet, hogy páran még jó hasznát is vették másnap reggel ennek a kreatív ajándéknak… 🙂

A pár a boldogító igent Szatmárnémeti emblematikus templomában, a Székesegyházban mondta ki római katolikus hagyományok szerint. Az újklasszicista homlokzatú Székesegyház, amelyet a XVIII. század végén épült plébániatemplomból fokozatosan alakítottak ki, mai arculatát Hild József tervei alapján 1838-ban nyerte el. A pár mellőzött mindenféle hagyomány a a modern esküvő napján programjából, így Róbert szülői házában készült el, Ildikó pedig a terem által biztositott, letisztult és gyönyörű hotelszobában. Mellőzték tovább a vőfély vagy ceremóniamester jelenlétet, kikéréseket, igazából a nasznép és a pár is először a templomban találkoztak, ezt követett egy csoportos fotózás a Róberték udvarán, majd egy kreatív filmezés és fotózás egy közeli erdőben. Meg kell jegyezzük, hogy az esemény lebonyolódásában tökéletes volt és szervezett, ugyanakkor egyszerű és letisztult, személy szerint nem éreztünk semmiféle hiányosságot a szervezésben vagy a dolgok menetében.

Modern esküvői helyszín Szatmárnémeti - Majestic

Koktélok és fotósarok a Majestic étteremben

Mint említettük, a fiatalok a szertartás kezdetével pillantották meg először egymást, hiszen mindketten külön-külön készülődtek barátaik körében: Az esküvői dekorációkért a Party Service felelt, míg a Di Vino Cocktail Bar profi mixerei ízletes és egyben szemet gyönyörködtető koktélokat kevertek a vendégseregnek, melyek egyben egy modern esküvő elengedhetetlen kiegészítői is egyben. A nyitótánc után egy marosvásárhelyi együttes szórakoztatta a násznépet, akik sokat táncoltak, pihenésképp pedig a recepciónál felállított fotósaroknál készítettek magukról vagy szeretteikről néhány képet. Már nálunk is egyre nagyobb divat a photo booth, vagyis egy fotósarok kialakítása az esküvőn mindenféle vicces kiegészítőkkel, ahol sokszor a buli legjobb, vagy legviccesebb képei készülhetnek. Ez itt sem volt másképp, ezért mi is kipróbáltuk, mert jó mókának tűnt.

Modern esküvői dekoráció és kiegészítők