137

Események

5

Évek

20

Városok

Esküvői filmkészítés: egy sorozat kihívás és elismerés egyben

A filmkészítés egyik legnagyobb kihívása az, hogy tudj visszaadni vagy felépiteni egy történetet úgy, hogy az autentikus és eredeti legyen, egyuttal pedig érzelmet is sugározzon a célközönség számára. Ebből a megfontolásból indítottuk útjára 2013-ban  a “Story Films” márkát, mely kollegámmal közösen ötvözi tapasztalataink és viziónkat a filkészités ágazatában.

A mi történetünk

Fura lehet eslőre, de gyermekként egyszer sem fordult meg a fejünkben, hogy filmesek, cinematografusok leszünk és, hogy utazni fogunk azért, hogy emberek életének fontos mozzanatait örökitsük meg, egy olyan nap emlékeit melyen egy új család alakul. Ennek ellenére, a filmkészítés bizonyos elemei mindig is vonzottak minket és szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy most olyasmi képezi midennapi munkánk ami mindig is érdeklődéssel töltött el.

Gyermekkortól fogva rajongtam a dokumentumfilmekért, különösképp a David Attenborough által készitett természetfilmekért vagy a National Geographic illetve a Discovery Channel ismeretterjesztő anyagjaiért. Valószinüleg ezek “felelősek” azért is, hogy a földrajzi ismeretek, országok vagy különböző régiók városai mindig is lekötöttek. A középiskolai tanulmányokat követően, közgazdaságtant tanultam mely szak iránti motivációt egy vállalkozói versenyben elért sikernek tudom be.

Mivel a filmkészítés igazából csapatmunka (függetlenül attól, hogy esküvői filmekről beszelélünk vagy sem), egyetlen személynek nehezére esik huzamos időn át rengeteg aspektusra egyedül öszpontositani, így keresni kezdtem egy olyan személyt aki hasonló nézeteket vall, így ismertem meg kollégám. 2013-ban pedig utjára inditottuk márkánk.

Kalmar Gyula videographer Story Films

Kalmár Gyula

Gyarmati Tamas wedding videographer

Gyarmati Tamás

Munka és pozitív tapasztalatok, kéz a kézben:

Általába ebben a szakmában dolgozókat szerencsésnek könyvelik el. És bár valóban nem egyszerű teljes felelősséget vállalni saját magunkkal szemben ill az általunk nyújtott szolgáltatásért, egy mosoly vagy egy szívből jövő “köszönöm” mindenféle jutalomnál többet jelent. Azt visszanézni egy pár tekintetkéből, hogy “valóban a megfelelő filmest választottuk esküvőnkre” mindennel felér úgy, ahogy azt is látni amikor a pár elégedetten büszkélkedik az esküvői fimmel.

Ezt kiegészítve,  kiváltságos érzés az, hogy az esküvői nap gyönyörét az ünneplő családdal és barátokkal együtt élhettük meg hazai vagy külföldi helyszinek környezetében oly sokszor és tanúi lehetükk kiváló buliknak, latin, retró vagy könnyűzenei ritmusokra.

Értékek melyekben hiszünk:

Fontos számunkra, a diszkrét, nem “tolakodó” stílusban történő filmezés és és jelenlét az esküvőn, az olyan munkamenet mely nem a felszerelést hanem a meglátást és tapasztalatot helyezi előtértbe. Nem szeretünk mérhető mennyiségekben meghatározást adni filmjeinknek, számunkra fontosabb a pillanatnyi, illetve az 5, 10 vagy 15 év elteltével nyújtott visszaemlékezés kellemes érzése. Nincs attól nagyobb elismerés mint amikor egy korábbi vőlegény felhív és azt mondja: “Van egy kis problémánk a felvétellel…. nem tudom leállitani a feleségem, hogy újra és újra nézze… ”

Instagram

divider